6 od 10 Hrvata na internetu traži informaciju o proizvodima i uslugama

By in
276
6 od 10 Hrvata na internetu traži informaciju o proizvodima i uslugama

Moramo priznati da većini nas prvo što ugledamo ujutro i s čime idemo leći nije naš partner, već naš digitalni ljubavnik – internet. Bilo da se radi o zabavi, o poslu, traženju informacija, za sve što želimo i naumimo u tom trenutku koristimo internet. Već je poznata činjenica da putem interneta obavljamo stvari koje su specifične za vanjski, živi svijet, kao što je druženje ili kupovina.

Upravo je kupovina postala jedna od najpopularnijih aktivnosti na internetu, nevezano kupujemo li direktno ili tražimo informacije o proizvodu ili uslugama.

Proveli smo istraživanje pomoću Googlovog alata Consumer Barometre te vam donosimo najnovije podatke o korištenju interneta u Hrvatskoj i popularnosti online oglasa.
U posljednjih godinu dana, prema statistika, broj korisnika koji svakodnevno koristi internet se povećao na 65%.

Prema istim podacima, čak 90% Hrvata svaki dan koristi internet za osobne potrebe, između čega je i kupovina. Više nam nije dovoljno prošetati gradom i zaviriti u izloge trgovina. Želimo znati što se nalazi u trgovinama, koji proizvodi su trenutno najpopularniji, kakve su povratne informacije, a sve to možemo u samo nekoliko klikova provjeriti na internetu. 61% potrošača u Hrvatskoj prije kupovine provjeri informacije na internetu, a 63% uspoređuje gdje može dobiti najbolji omjer usluge i cijene.

Osim za kupce, ovi podaci su izuzetno važni upravo za vas – male i srednje poduzetnike kojima je važno da osim ponuda u trgovinama, ordinacijama, salonima, uredima, servisima, uredite i one na internetu kako bi vaši postojeći i potencijalni klijenti imali uvid u vaše poslovanje. Prezentiranje je sada lakše nego ikad – snimite video o svojim uslugama i proizvodima i dopustite da čak 50% ljudi u Hrvatskoj vidi što vi nudite, na koji način im možete pomoći i zašto bi odabrali baš vas.

Tržište se mijenja, a trgovina se seli s ulica u izloge web shopova, stranica i u video priče!